Omelety se sterilovaným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 497.6 mg
  • Draslík 281.4 mg
  • Vláknina 8289.8 mg
  • Vitamín A 8289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapaný sterilovaný hrášek vložíme na rozehřáté máslo, mírně osladíme, osolíme a krátce podusíme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a na oleji na pánvi usmažíme 4 omelety.

  • 3

    Naplníme je částí hrášku, přeložíme v půli a přendáme na talíře. Každou porci obložíme zbylým hráškem.

Komentáře k receptu