Pečená zelenina s bazalkovou smetanou
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 300 g Cuketa
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Rajčata Cherry
- 200 g Zakysaná smetana
- 300 g Jogurt bílý
- 20 g Bazalka
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 19 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 36.1 mg
- Draslík 1922.2 mg
- Vláknina 20082.2 mg
- Vitamín A 20082.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.
-
2
Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme.
-
4
Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť.