Rybízový krém se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 431.5 mg
 - Draslík 241.4 mg
 - Vláknina 6450 mg
 - Vitamín A 6450 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.
 - 
                                2
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.