Mexická horká čokoláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 27.3 mg
 - Draslík 160.7 mg
 - Vláknina 4025 mg
 - Vitamín A 4025 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1552.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci smícháme mléko a čokoládu, množství čokolády záleží na chuti. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a přidáme do mléka.
 - 
                                2
Směs zahříváme na mírném plameni, až se čokoláda rozpustí, šleháme metlou, až směs začne vařit.
 - 
                                3
Vyjmeme vanilku a nápoj rozdělíme do čtyř šálků nebo varných sklenic. Ihned podáváme.