Krupicový knedlík s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 58.3 mg
 - Vláknina 1200 mg
 - Vitamín A 1200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.
 - 
                                3
Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.