Chleba se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 41.5 mg
 - Draslík 162.1 mg
 - Vláknina 9249.5 mg
 - Vitamín A 9249.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
 - 
                                2
V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.
 - 
                                3
Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.