Pečený chléb s goudou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 139.8 mg
 - Draslík 183 mg
 - Vláknina 466.5 mg
 - Vitamín A 466.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky.
 - 
                                2
Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle.
 - 
                                3
Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem.
 - 
                                4
Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku.
 - 
                                5
Pečeme při 225 °C cca 20 minut.