Nákyp ze pstruhů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 849 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 171.8 mg
 - Draslík 2145.3 mg
 - Vláknina 18855 mg
 - Vitamín A 18855 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Očištěné a omyté pstruhy podusíme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na části másla, přidáme kousky pstruhů a opečeme je.
 - 
                                4
Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
 - 
                                5
Všechy připravené suroviny urovnáme ve vrstvách do máslem vymazané nákypové formy, každou vrstvu osolíme a zakapeme worcesterem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým máslem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                6
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.