Křehké kartičky s mandlemi
Suroviny
- 20 g Mandle
 - 140 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Džem rybízový
 - 70 g Cukr moučkový
 - 10 g Cukr moučkový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 161.3 mg
 - Draslík 30.4 mg
 - Vláknina 2379.6 mg
 - Vitamín A 2379.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme ztuhnout.
 - 
                                2
Poté těsto vyválíme na plát, formičkou vykrájíme kartičky, ty rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Polovinu potřeme žloutkem, dozdobíme půlkami loupaných mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové cukroví necháme vychladnout, spojíme džemem tak, aby zdobené kartičky byly nahoře a posypeme cukrem.