Fenyklový salát s račím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 228 mg
 - Draslík 940.8 mg
 - Vláknina 7580 mg
 - Vitamín A 7580 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 5.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme.