Celerový salát s mrkví a jogurtem
Suroviny
- 300 g Jablka
 - 250 g Jogurt bílý
 - 200 g Mrkev kořen
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 60 ml Olej olivový
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 6 ml Pomerančová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 148 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 8.1 mg
 - Draslík 363.3 mg
 - Vláknina 10061.8 mg
 - Vitamín A 10061.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer spolu s mrkví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme na malé kousky nakrájená jablka, ihned zalijeme citrónovou i pomerančovou šťávou, promícháme.
 - 
                                2
Jogurt smícháme s olejem, 1 lžíce cukru, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem. Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme a necháme v lednici vychladnout.
 - 
                                3
Vychladlý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.