Polenta s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 23.4 mg
 - Draslík 16.7 mg
 - Vláknina 1102.2 mg
 - Vitamín A 1102.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 394.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                2
Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách.
 - 
                                3
Polentové placky podáváme teplé jako přílohu.