Knedlíky jablkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 606 mg
 - Vláknina 14775 mg
 - Vitamín A 14775 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.
 - 
                                3
Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.