Ztracená vejce s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 255.5 mg
 - Draslík 103.1 mg
 - Vláknina 352 mg
 - Vitamín A 352 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolenou a okyselenou vodu uvedeme do varu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Bílek vidličkou přehrneme přes žloutek. Vaříme zvolna 4 minuty.
 - 
                                2
Uvařená vejce vyjmeme z vody, dáme na talířek, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem a polijeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
Podáváme s chlebem nebo s topinkou.