Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 600 g Filé rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 146.4 mg
 - Vláknina 3039.8 mg
 - Vitamín A 3039.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku.
 - 
                                2
Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl.
 - 
                                3
Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct.