Ravioli s rybí náplní a brokolicí
Suroviny
- 40 g Brambory
 - 150 g Brokolice
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Filé z aljašské tresky
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 325.9 mg
 - Draslík 568.8 mg
 - Vláknina 12756.5 mg
 - Vitamín A 12756.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve vypracujeme pevné těsto z mouky, vejce, žloutku, špetky soli a šafránu. Zabalené ve fólii necháme odpočívat cca 1h v lednici. Mezitím uvaříme oloupané brambory.
 - 
                                2
Poté těsto rozválíme na tenký plát, vykrajovátkem vykrojíme 24 srdíček.
 - 
                                3
Očištěnou brokolici uvaříme cca 8-10min ve vodě s kapkou oleje. Necháme okapat, rozebereme, růžičky orestujeme 2-3min na rozpáleném oleji s několika snítkami pažitky.
 - 
                                4
Rybu rozmixujeme se stonky brokolice a v míse smícháme s rozmačkanými bramborami. Ochutíme solí, pepřem a po kopečkách rozdělíme na 12 srdíček z těsta. Okraje navlhčíme, zakryjeme zbylými srdíčky a po obvodu přimáčkneme.
 - 
                                5
Vaříme v osolené vodě cca 8min, slijeme a přemístíme do pánve s brokolicí. Na živém ohni krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.