Hovězí polévka se zeleninovým svítkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1118 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 61.7 mg
 - Draslík 838.1 mg
 - Vláknina 1460.8 mg
 - Vitamín A 1460.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                4
Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.
 - 
                                5
Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
 - 
                                6
Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.
 - 
                                7
Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.