Hovězí pečeně Yankee
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Nové koření celé
 - 0.5 ks Skořice celá
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.5 šálek Džus jablečný
 - 1 šálek Brusinky
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 150.8 mg
 - Draslík 113.1 mg
 - Vláknina 11306.2 mg
 - Vitamín A 11306.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.
 - 
                                2
Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny.
 - 
                                3
Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou.