Sardinas murcianas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 594 mg
 - Vláknina 7001.9 mg
 - Vitamín A 7001.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.
 - 
                                3
Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.
 - 
                                4
Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.