Ovocný salát s citronovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 426.1 mg
 - Vláknina 9339 mg
 - Vitamín A 9339 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1775.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.
 - 
                                2
Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.
 - 
                                3
Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.