Grilovaná chobotnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 501.7 mg
 - Vláknina 3326.3 mg
 - Vitamín A 3326.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.
 - 
                                2
Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.
 - 
                                3
Servírujeme s dílky citronu.