Tex-Mex kuře
Suroviny
- 280 g Avokádo
 - 100 g Cibule
 - 80 g Cibule
 - 800 g Kuřecí prsa
 - 500 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Kmín římský
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Chilli paprička zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 734 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1529.9 mg
 - Vláknina 15158 mg
 - Vitamín A 15158 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme marinádu: smícháme olej, pomerančovou šťávu a kmín. Do kuřecích prsíček uděláme několik šikmých zářezů a vložíme je do mělké misky. Marinádou zalijeme kuřecí maso, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Připravíme omáčku: smícháme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, chilli a osolíme.
 - 
                                3
Z marinády vyjmeme kuřecí maso a 6 minut je z každé strany dozlatova grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
 - 
                                4
Mezitím rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokáda. Podélně je nakrájíme na plátky a potřeme limetkovou šťávou.
 - 
                                5
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky. Na talířích upravíme plátky avokáda a kuřecího masa, po okrajích je zasypeme nasekanou červenou cibulí. Doprostřed každé porce dáme trochu omáčky, zbytek podáváme zvlášť.