Jehněčí na chilli
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 90.1 mg
 - Draslík 354.9 mg
 - Vláknina 5159.5 mg
 - Vitamín A 5159.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1069.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme.
 - 
                                2
Necháme marinovat 20 minut.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty.
 - 
                                4
Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka.
 - 
                                5
Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme.