Vepřové na česneku a citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 609.3 mg
 - Vláknina 8791 mg
 - Vitamín A 8791 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu.
 - 
                                2
Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty.
 - 
                                3
Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku.
 - 
                                4
Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
 - 
                                5
Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme.
 - 
                                6
Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme.