Vepřové řízky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1.25 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 525.6 mg
  • Vláknina 303.5 mg
  • Vitamín A 303.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 2

    K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mletou papriku. Zamícháme a lehce osmahneme.

  • 3

    Potom řízky přendáme na nahřáté talíře a do zbylého tuku přilijeme asi 3 lžíce vody. Šťávu necháme přejít varem a přelijeme přes řízky.

  • 4

    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu