Těstoviny s rajčaty a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 414.1 mg
 - Vláknina 9520.8 mg
 - Vitamín A 9520.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve.
 - 
                                2
Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou.
 - 
                                3
V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.