Játra na cibulce pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 375.8 mg
 - Draslík 523.4 mg
 - Vláknina 2829.5 mg
 - Vitamín A 2829.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.