Vepřové závitky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 186.9 mg
 - Vláknina 1191 mg
 - Vitamín A 1191 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3162.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
 - 
                                2
V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
 - 
                                3
Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
 - 
                                4
Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.