Skopový hřbet Metternich
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 639 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 331.1 mg
 - Vláknina 1581.8 mg
 - Vitamín A 1581.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
 - 
                                2
Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
 - 
                                3
Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme s rýží.