Fenyklový salát s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 589.8 mg
 - Vláknina 6039.8 mg
 - Vitamín A 6039.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, spaříme vařící vodou, scedíme a vložíme do okyselené vody. Po chvíli fenykl vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.
 - 
                                2
Majonézu smícháme s octem, hořčicí, špetkou cukru, solí a pepřem. Nalijeme na připravený fenykl, hotový salát ozdobíme proužky papriky.