Kuře dušené na rajčatech s houbami
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
 - 300 g Rajčata
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 1200 g Kuře
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Šalotka
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka bramborová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 231.8 mg
 - Draslík 1808.8 mg
 - Vláknina 5299.5 mg
 - Vitamín A 5299.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájené cibulky, česnek, petrželku a mrkev.
 - 
                                2
Přidáme omyté porce kuřete, koření, osmahneme, podlijeme vínem a trochou vody a osolíme. Vše dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na kousky, podusíme, prolisujeme a přidáme ke kuřeti spolu s očištěnými žampiony, nakrájenými na kousky.
 - 
                                4
Těsně před podáváním zahustíme pokrm moukou rozmíchanou ve 2 lžících vody a krátce povaříme.