Zelí z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12.4 mg
 - Draslík 205 mg
 - Vláknina 2922.5 mg
 - Vitamín A 2922.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou tykev, kmín, sůl a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody.
 - 
                                2
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme ji k tykvi, okyselíme, zalijeme zbylou vodou a povaříme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Podáváme k masu.