Hovězí plátky na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 110.6 mg
 - Draslík 126.6 mg
 - Vláknina 1786.5 mg
 - Vitamín A 1786.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem.
 - 
                                2
Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.
 - 
                                3
Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s knedlíky.