Maďarský bramborový guláš
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 300 g Vepřový bok
 - 100 ml Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.23 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 57.8 mg
 - Draslík 1345.8 mg
 - Vláknina 15713 mg
 - Vitamín A 15713 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme částí papriky a přidáme utřený stroužek česneku. Maso zprudka opečeme na horkém oleji.
 - 
                                2
Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli zasypeme zbylou paprikou, zalijeme 1/2 litru vody, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, omytá, na kousky nakrájená rajčata a opečené maso. Vše zvolna dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec přidáme jogurt rozkvedlaný se lžící polohrubé mouky a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.