Drůbeží játra nadivoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 628.6 mg
 - Vláknina 5023.3 mg
 - Vitamín A 5023.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.
 - 
                                2
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.