Ztracená vejce s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 944 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 319.3 mg
 - Vláknina 4380 mg
 - Vitamín A 4380 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku nalijeme vodu, ocet, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, stáhneme oheň na minimum, a lžící vodu mírně roztočíme dokola.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do skleničky a těsně nad hladinou najednou vlijeme doprostřed víru, který vznikl při točení vody. Bílek začne tuhnout a trochu létat po směru točení vody. Proto lžící mícháme kolem vejce a bílkem vpodstatě žloutek obalujeme. Takto vaříme 3 minuty, vejce vyjmeme z kastrůlku a vložíme do teplé vody, aby neoschlo. Tento postup opakujeme podle toho, kolik máme vajec. Každé vejce vaříme zvlášť.
 - 
                                3
Rajčatovou omáčku naředíme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila a omáčka mírně zhoustla.
 - 
                                4
Vejce podáváme s opečeným bílým chlebem a poléváme rajčatovou omáčkou.