Omáčka bílá bešamelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 794 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 7.7 mg
 - Draslík 215 mg
 - Vláknina 2924.4 mg
 - Vitamín A 2924.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce zasmahneme.
 - 
                                2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se netvořily hrudky. Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
 - 
                                3
Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo.