Gratin z kořenové zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 283.9 mg
 - Vláknina 7298.8 mg
 - Vitamín A 7298.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pastinák, brambory a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme ve vrstvách do máslem vymazaného pekáčku. V každé vrstvě se musejí plátky mírně překrývat.
 - 
                                2
Zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s mlékem, rozmělněným česnekem, špetkou soli, pepře a muškátu. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Gratin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka a dozlatova.