Zmrzlina vanilková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 382.7 mg
 - Draslík 32.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 775.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit.
 - 
                                2
Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit.