Bramborovo - krupicové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 555.2 mg
 - Vláknina 6370 mg
 - Vitamín A 6370 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem brambory omyjeme, dáme do 1 litru vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
 - 
                                2
Druhý den je nastrouháme a v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 5 lžícemi hrubé mouky. Promícháme, přidáme 2 vejce, sůl, 5 lžic teplého mléka a 3 lžíce rozpuštěného vychladlého másla.
 - 
                                3
Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na 3 části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 7 cm.
 - 
                                5
V hrnci přivedeme k varu asi 4 litry vody, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 20-25 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.
 - 
                                6
Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je už uvařený.
 - 
                                7
Z horké vody knedlíky vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.