Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
 - 50 g Hrášek
 - 350 g Rýže jasmínová
 - 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 15 ks Thajská bazalka
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 1 polévková lžíce Krevetová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 153.2 mg
 - Draslík 487.9 mg
 - Vláknina 18613 mg
 - Vitamín A 18613 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.
 - 
                                3
Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.