Slezské kysličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 229.6 mg
  • Draslík 1149.1 mg
  • Vláknina 12782.5 mg
  • Vitamín A 12782.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vložíme je do rozehřátého másla, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 3

    Rozmícháme ve smetaně žloutky a pažitku, přidáme na brambory a necháme dodusit.

Komentáře k receptu