Jitrnicová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1306 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 177.1 mg
 - Vláknina 1736.1 mg
 - Vitamín A 1736.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.
 - 
                                3
Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.
 - 
                                4
Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.
 - 
                                5
Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.