Vepřový bůček na mateřídoušce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 267.7 mg
 - Vláknina 52.5 mg
 - Vitamín A 52.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme a opečeme na sádle po všech stranách.
 - 
                                2
Maso shrneme na polovinu kastrolu a přisypeme na druhou polovinu najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,zpěníme, přisypeme špetku sušené nebo čerstvé nakrájené mateřídoušky a zamícháme.
 - 
                                3
Podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka.
 - 
                                4
K příloze je výborný bramborový knedlík s dušeným zelím.