Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 56.4 mg
 - Draslík 337.6 mg
 - Vláknina 2251.8 mg
 - Vitamín A 2251.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
 - 
                                2
Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
 - 
                                3
Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
 - 
                                4
Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
 - 
                                5
Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
 - 
                                6
Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
 - 
                                7
Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.