Krabí burger
Suroviny
- 650 g Krabí maso mražené
 - 250 g Jogurt bílý
 - 2 kávová lžička Pepř citronový
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 0.25 šálek Kopr čerstvý
 - 0.4 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 357 g
 - Sodík 1454 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 317.4 mg
 - Draslík 688.3 mg
 - Vláknina 16336.9 mg
 - Vitamín A 16336.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krabí maso rozmrazíme, nahrubo rozsekáme.
 - 
                                2
Papriku očistíme, zbavíme zrníček, mrkev s celerem a cibulí oloupeme, vše nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Maso, zeleninu a jedno vejce prohněteme, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a citronový pepř. Vše řádně promícháme, vytvoříme karbanátky. Vložíme na pánev s rozpáleným tukem, karbanátky osmažíme z každé strany 5 minut. V době smažení smícháme smetanu s jogurtem.
 - 
                                4
Kopr opláchneme, osušíme, nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme. Zbylá vejce rozklepneme do vroucí octové vody a 4 minuty pošírujeme.
 - 
                                5
Hotové karbanátky rozložíme na talíře, na každý položíme pošírované vejce, ozdobíme smetanovou zálivkou a podáváme.