Polévka s jehněčím masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 727.9 mg
 - Vláknina 8977.5 mg
 - Vitamín A 8977.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 360.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.
 - 
                                3
Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.
 - 
                                4
Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.