Kančí hřbet na slanině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 60.1 mg
- Vláknina 1186.6 mg
- Vitamín A 1186.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny. 
- 
                                2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        