Jehněčí v kysaném mléce
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 l Mléko kefírové
 - 6 dl Voda pitná
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 445.3 mg
 - Draslík 90.5 mg
 - Vláknina 3393 mg
 - Vitamín A 3393 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2377.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.
 - 
                                2
Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.
 - 
                                3
Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.
 - 
                                4
Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.