Středomořský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 940.9 mg
 - Vláknina 12198.2 mg
 - Vitamín A 12198.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.
 - 
                                2
Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.